Subota 19.03.2016.
13:41
Vestionline

Vučiću doveli studente da im priča o travi!

Tanjug
Specijalista za sve pa i za travu: Aleksandar Vučić

Studenti FON pobedili su timove 11 najprestižnijih svetskih biznis univerziteta na takmičenju McGill Management International Case Competition u Montrealu, u rešavanju poslovne studije slučaja.

Premijer je, čestitajući im na uspehu, rekao da će vlada učiniti sve da podstakne preduzetnički duh i drugačiji pristup ljudi i opštu atmosferu, kako bi se sprečio odlazak mladih, obrazovanih ljudi.

- Nije trava manje zelena u Srbiji nego bilo gde drugde - rekao je Vučić i dodao da mora u budućnosti više da se radi na znanju, na pozitivnom pristupu, da u našoj zemlji nije lošije nego bilo gde, ali i na stvaranju atmosfere i okolnosti koje pogoduju učenju, kreativnosti i radu.

- Uz znanje možemo da pristignemo i prestignemo napredne zemlje - uveren je Vučić, dodajući da je neophodno da pređemo sa društva koje kuka i odlazi iz svoje zemlje, na društvo koje će pozitivnije gledati u budućnost i više biti posvećeno radu. 

On je ukazao da je, nažalost, našim ljudima često tuđe lepše i važnije.

Građani takođe, ukazao je Vučić, moraju shvatiti da je završeno sa socijalističkim samoupravljanjem, sa čekanjem da ti neko nešto reši i ponudi, i da je neophodno da se u Srbiji podstakne preduzetnički duh, kako bi se zadržalo stanovništvo na granicama zemlje, na istoku i jugu. 

Studenti imali petlju

Student Nemanja Jevtović preneo je Vučiću da je tim, čiji je bio član, pobedio u  žestokoj konkurenciji fakulteta iz SAD, Kanade, Evrope, Australije i Azije. 

- Radili smo studiju slučaja 32 sata. Ono što nas je izdvojilo i što je prepoznao žiri, sastavljen od 14 najboljih kanadskih privrednika, jesto bila činjenica da smo ušli srcem u takmičenje, da smo imali petlju i hrabrosti da izađemo iz zadatih okvira u razmišljanjima - objasnio je on.

Pored Nemanje Jovanovića, tim FON-a činili su Kristina Knežević, Anja Koprivica, Andreja Moskovljević, a predvodila ih je profesorka Vesna Damnjanović. Oni su najavili da se sledeće takmičenje u rešavanju "studija slučaja" održava u Beogradu narednog meseca i pozvali Vučića da ga otvori.

2024 © - Vesti online