Sreda 16.03.2016.
04:11
D. N. Petrović - Vesti

O trošku Srbije protiv Srbije

wikipedia.org
Memorijalni centar posvećen Ademu Jašariju

Tim više što su članovi delegacije BNV, čiji rad finansira Vlada Srbije, izjavili da su Srbi na Kosovu bili agresori, a da su Jašari, terorista OVK, i Poluža, zločinac iz Drugog svetskog rata, bili junaci koji su odbranili Kosovo i SanDžak.

Ahmedin Škrijelj je rekao i da se BNV bori za promenu nastavnog programa u školama jer bošnjačka i albanska deca u Srbiji navodno još pogrešno uče "ko je hteo da ih ubije" i "ko ih je branio".

- Zahvalni smo Šabanu Poluži što je doprineo da Bošnjaci u Sandžaku budu sačuvani od pokolja koji su planirali četnici Draže Mihajlovića. Trudićemo se da i u našem potomstvu to bude sačuvano i da na tom temelju gradimo bratski odnos Bošnjaka i Albanaca i Sandžaka i Kosova - naglasio je Škrijelj u Drenici.

Za Rasima Ljajića, potpredsednika Vlade Srbije, poseta Drenici je skandalozna.

- Ovo je strašno, šta rade ovi ljudi, ovo je veliki autogol Bošnjacima i prst u oko državi u kojoj žive. Šta Bošnjaci imaju sa Ademom Jašarijem i Šabanom Polužom - pita Ljajić.

Da je poseta visokih funkcionera BNV i SDA Drenici sramotna i veoma opasna, smatra Meho Omerović, predsednik Odbora Skupštine Srbije za manjinska i ljudska prava.

- Ovim je zloupotrebljeno Bošnjačko nacionalno veće u partijske svrhe i naneta je velika šteta Bošnjacima. Poseta grobu fašiste iz Drugog svetskog rata je nastavak Ugljaninovog veličanja saradnika okupatora. Posle Aćif efendije odaju poštu i Šabanu Poluži. Kakve veze imaju Bošnjaci sa Šabanom Polužom, Aćifom Bljutom i Ademom Jašarijem - pita se Omerović. Posetu su osudili i brojni drugi političari u Sandžaku i celoj Srbiji.

2024 © - Vesti online