Utorak 15.03.2016.
22:14
Vestionline

Evo šta je Beli dvor spremio za princa Čarlsa

Reuters
Kraljevski par će prisustvovati izložbi fotografija koja prikazuje jake veze dve porodice

U čast posete princa od Velsa, porodica Karađorđević pripremila je na Belom dvoru posebnu izložbu pod nazivom "Karađorđevići i Vindzori" .

Princ Čarls i vojvotkinja od Kornovala videće odabrane zajedničke fotografije dve kraljevske porodice koje povezuju rodbinske i kumovske veze. 

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević kaže da je veoma srećan i ponosan što je u domu njegovog dede kralja Aleksandra I postavljena istoimena izložba jer je istorija odnosa Karađorđevića i Vindzora uvek bila istorija bliskih rodbinskih i prijateljskih odnosa.

- Nadam se da će bliskost i razumevanje između naše dve porodice pomoći našim državama da prevaziđu sve nesuglasice i vrate svojim odnosima veličanstveni sjaj dvostrukog ratnog savezništva - izjavio je on.

Fotografije koje će se videti na izložbi između ostalih biće venčanje kralja Aleksandra I i princeze Marije od Rumunije na kojem je prisustvovao i otac kraljice Elizabete II, kralj Džordž VI kao i krštenje prestolonaslednika Aleksandra u Vestminsterskoj opatiji.

Osim fotografija, princ Čarls i vojvotkinja Kamila videće i pisma koja su dve porodice razmenjivale ali i isečke iz štampe o posetama britanske kraljevske porodice kraljevini Jugoslaviji.

2024 © - Vesti online