Utorak 08.03.2016.
12:00
Vestionline

Nikolić od sutra u gostima kod Putina

A. Čukić
Neće valjda i u Moskvi da iskisnu k'o miševi: Putin i Nikolić

Prvog dana posete Moskvi, Nikolić će se sastati sa patrijarhom moskovskim Kirilom koji će predsedniku Srbije uručiti posebnu nagradu Međunarodnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, koja nosi ime patrijarha moskovskog i cele Rusije Alekseja.

Predsednik Srbije će se sastati i sa direktorkom Federalne agencije Ruske Federacije za pitanja sunarodnika i međunarodnu humanitarnu saradnju Ljubov Glebovom, koju je Putin postavio da upravlja realizacijom izrade mozaika u Hramu Svetog Save u Beogradu.

Uoči posete Rusiji, Nikolić je u intervjima za ruske medije istakao da Srbija i Rusija imaju ekskluzivne političke odnose, a da Moskva zna da građani Srbije ne žele u NATO. Prema njegovim rečima, da je drugačije, Rusiji bi bilo lako da kaže da će njena pozicija, ako Srbija želi u EU, biti kao i prema drugim državama Unije.

- Ne, Rusija je uvek bila korak ispred u svojoj podršci Srbiji nego što bi se očekivalo - istakao je Nikolić i odbacio medijske tvrdnje da Rusija vrši pritisak na Srbiju da potpiše sporazum o diplomatskom imunitetu sa Centrom u Nišu.

2024 © - Vesti online