Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 20.02.2016.
08:55
Vestionline A

A sad može: Ruskom centru u Nišu ista prava kao i NATO

Nakon što je svojim potpisom odobrio sporazum da NATO vojnici mogu bez ikakve odgovornosti i posledica da vršljaju po Srbiji, predsednik Srbije Tomislav Nikolić se setio da Vlada Srbije još od kada su došli na vlast ima spremljen sporazum i sa Rusko-srpskim humanitarnim centrom u Nišu. Taj sporazum nije potpisan 2014. godine kada je ruski predsednik Vladimir Putin posetio Beograd zbog zahteva zapadnih sila, a ovih dana smo shvatili i zašto!

Tanjug
Nikoliću, NATO i Fijat nisu isto

- Što se tiče tog centra u Nišu koji se nudio da bude regionalni pa je to možda smetalo nekome u regionu, a pružao je pomoć naročito pri velikim požarima koji su se odigravali, mi imamo pripremljen sporazum u kojem su predviđene sve istovetne obaveze i prava kao što to imamo i sa predstavnicama NATO koji se nađu na teritoriji Srbije. S obzirom da smo vojno neutralni, to bi to bio dobar balans, ali i praktičan dokaz neutralnosti - rekao je Nikolić za "Sputnjik".

- Taj sporazum nije potpisan prilikom posete predsednika Putina, pretpostavljam da će biti tema i da bi moglo vrlo lako da se desi da kruna posete predsednika Vlade Ruske Federacije Medvedeva bude i potpisivanje tog sporazuma - dodao je Nikolić.

- Što se mene tiče, ali ja na to ne utičem već samo iznosim svoj stav, mislim da bismo time pokazali ravnotežu, tim pre što nam je taj centar izuzetno potreban i uopšte ne predstavlja vojnu organizaciju, već ono što je Srbiji jako potrebno, a to je pomoć pri iznenadnim elementarnim katastrofama od kojih Srbija ne može da se odbrani sama i zbog kojih taj centar i postoji - naveo je predsednik Srbije i dodao da će srpska vlast o tome svakako razgovarati do posete predsednika ruske Vlade Dmitrija Medvedeva.

- Taj sporazum bi sada mogao da bude spreman za potpisivanje - kaže Nikolić.

Samo NATO može to

On je, komentarišući reakcije iz Rusije povodom potpisivanja sporazuma sa NATO, rekao da je "prerano došlo do negativnih komentara najpre u srpskim medijima, a zatim i u ruskim, prenaglašeno u odnosu na reakciju koju je ruska vlada imala, i koja je po mom mišljenju veoma iznijansirana i izbalansirana i prihvatljiva za Srbiju".

- Rusija je primetila u prvoj izjavi da su to sporazumi o kojima se na izvestan način Srbija približava NATO, ali je i istakla da svakako očekuje da Srbija zadrži svoju vojnu neutralnost, što ćemo mi sigurno i učiniti...I Rusija ima dosta sporazuma sa NATO. Ovo je nama peti sporazum sa NATO. Ovo je namenski sporazum i on se odnosi prvenstveno na ogromnu količinu ubojnih sredstava koji se nalaze u jednom remontnom zavodu u Srbiji koje mi ne smemo ni da pomerimo, zato što nemamo tehnologiju - ispričao je Nikolić.

- Ne može da se proda, ne može da se uništi. Može da se uništi tehnologijom koju poseduje NATO i svakako da jedva čekamo da oslobodimo čitav jedan grad u Srbiji - Kragujevac - od opasnosti da bi moglo da se desi nešto što se desilo Paraćinu pre više godina. Dakle to je sporazum koji se tiče prava, privilegija, to su diplomatska prava i diplomatske privilegije koje imaju sve ambasade u Beogradu. Mi smo čak i Fijatu dali nekakve olakšice koje nemaju druge firme, posebno u pogledu plaćanja, u pogledu doprinosa… Sve je to potpuno normalno - zaključio je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Subota 20.02.2016. 10:09
Николићу потписаћеш и са Исламску државу пакт зар не .Дали САД дозвољавају да Српска војска иде слободно преко територије САД .Дали Русија дозвољава да Српска војска иде слободно територијом Русије.
Subota 20.02.2016. 17:56
Ja bih Nikolica terao u pi-cku matterinu, da sam na nestu Medvedeva. Zasto ti NATO sekta ne pomogne u nevolji, sa njima si potpisao sklapanje braka. Jeste dzukkela, iz dana u dan, sve veca.
Subota 20.02.2016. 14:05
kako placenici izd/ajnicki lazu providno! kako li ste proizveli ako nemate tehnologiju pacovi! guraju satanisti nato u Srbiju sve po planu gazde!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online