Subota 05.03.2016.
05:17
B. Simonović - Vesti

Nikolić: Usluga šovinistima iz Zagreba

Lična arhiva
Izručenje generala Đukića usluga Đukanovićevog režima HDZ-u

Ovim rečima je Radan Nikolić, predsednik Udruženja boraca ratova 1992. godine komentarisao odluku crnogorskog ministra pravde Zorana Pažina da uhapšenog srpskog generala Đukića isporuči Hrvatskoj. On smatra da to što Crna Gora nije uvažila molbu Srbije da se njoj izruči general Đukić kao njen državljanin "predstavlja čin nečasnog i bespogovornog služenja crnogorske vlasti šovinističkoj politici HDZ", odnosno svesni atak "na pravdu i sigurnost ovog časnog oficira bivše JNA i Vojske Republike Srpske Krajine."

- Hadezeovska vlast je od svog osnivanja imala na nišanu Borislava Đukića kao pripadnika JNA, čoveka čiji su roditelji bili borci NOR-a, oficira koji se devedesetih godina borio protiv povampirenog ustaštva i etničkog progona srpskog naroda iz Hrvatske - veli Nikolić.

On podseća da je Đukić bio svedok odbrane Slobodana Miloševića u Hagu i da je napisao i knjigu "Razbijanje Jugoslavije i mesto i uloga Hrvatske", što verovatno predstavlja i najteži Đukićev "greh" koji hrvatska vlast ne može lako da mu zaboravi.

2024 © - Vesti online