Petak 04.03.2016.
06:45
B. Božin - Vesti

Folker Bek priveden zbog droge

Reuters
Nemačka policija nadgledala dilera droge kada im je šaka pao Bek

Policajci u civilu su zapravo nadgledali stan jednog dilera u kvartu Šeneberg u blizini Nolendorf placa, kako bi prikupili više podataka o njegovim vezama u kriminalnom miljeu. Oko 23 sata su zaustavili osobu koja je odatle izašla i zatražili dokumenta, a onda i pretražili čoveka za koga se ispostavilo da je - poslanik Bundestaga.

- U džepu je imao pakovanje sa 0,6 grama supstance za koju sumnjamo da je opojna - kazali su iz tužilaštva, a list "Bild" tvrdi da se radi o kristal metu - jednoj od najtežih droga koje mogu da se nađu na ilegalnom tržištu.

Bek je na Tviteru objavio da daje ostavku na sve funkcije u parlamentarnim komisijama, ali nije pomenuo sudbinu svog poslaničkog mandata.

Važio je za jednog od vodećih kadrova Zelenih. U Bundestagu je od 1994. godine, a između 2002. i 2013. godine je bio šef frakcije Zelenih.

Zalagao se za blaže zakonske mere kada su u pitanju delikti sa drogama, a umesto kriminalizovanje narkomana, ponuditi program pomoći zavisnicima.

Bek je prvi poslanik nemačkog parlamenta koji je javno izneo činjenicu da je homoseksualac, a za njihova prava se borio i u inostranstvu, na Paradama ponosa u Beogradu (2014.) i Moskvi (2006.).

Bio je jedan od vatrenih zagovornika NATO bombardovanja Srbije i otcepljenja Kosova.

2024 © - Vesti online