Četvrtak 03.03.2016.
17:11
Vestionline, Tanjug

Incident: Albanci prevrnuli srpski kamion kod Podujeva

Tanjug/AP
Pripadnici pokreta Samoopredeljenje poznati su po ekstremnim merama (Foto: Arhiva)

Iz ovog radikalnog pokreta kažu da će na akcije Srbije, na koje, kako kažu, korumpirana vlast na Kosovu nije imala nikakav odgovor, odgovoriti recipročnim merama, uključujući uništavanje robe i prevoznih sredstava.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić reagovao ja na ovaj čin i izjavio da je prevrtanje kamiona sa srpskom robom kod Podujeva samo povod za nastavak haosa koji poslednjih meseci na Kosovu izazivaju pripadnici albanske opozicije.

- Međutim, nedopustivo je da se nezadovoljstvo unutar albanske političke scene izliva na srpski narod koji živi ili putuje kroz Kosovo i Metohiju. Iako prema podacima koje posedujem, vozač kamiona srpske nacionalnosti nije povređen, presretanje na putu i bacanje robe koju je prevozio svakako je trauma koju je preživeo - rekao je Simić za Tanjug.

Simić je istakao da je neophodno je da konzervativni deo albanskog društva shvati da je ekonomija primarni osnov svakoga društva i života građana, prema tome niko ne sme zaustvljati protok robe između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

2024 © - Vesti online