Petak 26.02.2016.
13:06 >> 14:42h
Vestionline

Samoproglašeno Kosovo bira predsednika: Suzavac u parlamentu, demonstracije na ulicama

Tanjug
Protest: Zgaženi kandidat za predsednika

Šef Poslaničkog kluba Demokratske partije Kosova (DPK) Adem Granovci rekao je da je lider ove stranke Hašim Tači kandidat za predsednika, a da je njegov protivkandidat Rafet Rama, takođe, član DPK.

Pošto su predloženi kandidati, predsednik parlamenta Kadri Veselji dao je pauzu od 15 minuta kako bi kosmisija verifikovala i zvanično predložila kandidate. Za izbor predsednika potrebno je da u prvom krugu jednog od kandidata podrži najmanje 80 poslanika.

Pre početka sjednice Skupštine, više desetina pripadnika Kosovske policijske službe formiralo je u centru Prištine kordon s ciljem sprečavanja sukoba demonstranata sa pristalicama lidera DPK-a.

Tanjug
Jake policijske snage obezbeđuju protestne skupove u centru Prištine

Tačijeve pristalice stigle su iz njegovog rodnog mesta Srbica sa zastavama samoproglašenog Kosova, SAD i Albanije i, uz povike "Tači, Tači - predsednik!", pokušali su da priđu zgradi Skupštine samoproglašenog Kosova.
 
S druge strane, više hiljada demonstranata zaposelo je centralni plato ispred parlamenta, uz preteće poruke pristalicama izbora Tačija za predsednika samoproglašenog Kosova.

2024 © - Vesti online