Četvrtak 25.02.2016.
18:10
Vestionline

ID ima novu metodu mučenja žena: Boli jače od porođaja

Reuters
Retko koja žena uspe da pobegne iz pakla ID

Mlada Fatima (22) uspela je da pobegne iz Mosula nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja, a nakon bekstva, otkrila je da su njena deca tamo bila gladna i da sadizam i nasilje koje sprovode militanti ID sve više raste, posebno prema ženama.

Poznato je da zahtevaju da žene hodaju potpuno prekrivene odećom, u širokim pantalonama, a moraju da nose i čarape i rukavice. Svaki put kad izlaze iz kuće moraju da budu u pratnji muške osobe sa kojom su u rodu.

One koje nisu poštovale te odredbe džihadisti su kažnjavali metalnom napravom koju svedoci upoređuju sa životinjskom zamkom. Radi se o "metalnim čeljustima sa zubima" koja zadire duboko u meso.

Fatima je izjavila kako je sprava postala noćna mora svih žena.

- Moja sestra je oštro kažnjena prošlog meseca pošto je zaboravila da stavi rukavice - rekla je.

Objasnila je i da su ožiljci i modrice na njenoj sestri bili vidljivi mesecima nakon kažnjavanja. Sestra joj je rekla i da je kažnjavanje ovim alatom bolnije od porođaja.

Fatima je pobegla iz Mosula, a takav poduhvat je težak i opasan. Svi oni koji su uspeli da pobegnu izjavili su kako su se uslovi života naglo pogoršali. U gradu nedostaje svega, uključujući i gorivo, struju i vodu.

2024 © - Vesti online