Utorak 23.02.2016.
18:56
Vestionline

Svedok: Lično sam gledao kako Orić kolje Srbe

wikipedia.org
Orić na optuženičkoj klupi

- Naser Orić je uzeo nož koji mu je bio za pojasom i zamahnuo u predelu vrata. Zarobljenik je pao na kolena, a on ga je potom udario u predelu prsa i prevrnuo unazad - izjavio je svedok govoreći od jednom od tih ubistava.

Svedok je tokom rata bio pripadnik Armije BiH, a Orić mu je bio zapovednik. Prema iskazu ovog muškarca koji je svedočio video-vezom iz Beograda ovaj zločin počinjen je u selu Zalazje kod Srebrenice u septembru 1992. ali nije mogao da se seti tačnog datuma. Kazao je kako je uz muškarca koga je Orić lično ubio tada likvidirano još četiri ili pet srpskih zarobljenika.

Naveo je i kako je Orić iz vatrenog oružja pucao u zarobljenike koje je identifikovao kao Mitra Savića i Milutina Miloševića. Izjavio je i da je u tim ubistvima učestvovao Sabaduhin Muhić, bivši pripadnik Armije BiH koji je optužen zajedno sa Orićem.

Orićeva advokatica Lejla Čović u ispitivanju svedoka dovela je u pitanje njegovu verodostojnost. Tvrdila je kako je on jedanaest puta prijavljivan za različita kaznena dela i prekršaje uključujući prevare, lažno prijavljivanje i nasilničko ponašanje. Suđenje Oriću i Muhiću po optužnici koja ih tereti za ubistvo tri zarobljenika srpske nacionalnosti biće nastavljeno u martu.

2024 © - Vesti online