Ponedeljak 22.02.2016.
09:58
Vestionline

Sve krvave "greške" NATO vojske

youtube.com
Most u Grdaličkoj klisuru

Pogledajte neke "kolateralne štete" koje su NATO koštale uglavnom ničega, pa ni ljudskog izvinjenja:

SABRATA (2016)

Prilikom bombardovanja kampa Islamske države u Sabrati, ubijeno je oko 50 civila, među kojima i dvoje otetih službenika srpske ambasade u Libiji. Predstavnici NATO prvo su tvrdili da su imali podatke da se u kampu džihadista nalazi više otetih civila, da bi kasnije u odgovoru srpskoj vladi naveli da nisu imali tu informaciju. Licemerju u bahatosti američkih vojnika nema granica!

KUNDUZ (2016) 

Američki avioni su gotovo sat vremena bombardovali bolnicu "Lekara bez granica" na severu Avganistana. Tom prilikom ubijeno je devet lekara i deset pacijenata.

BAGDAD (2007) 

Vikiliks je otkrio da su američki ratni helikopteri 2007. godine pucali u grupu civila u Iraku, pri čemu je poginulo 12 ljudi, među kojima su bila i dvojica novinara britanskog Rojtersa.

AVGANISTAN, venčanje (2002) 

Dve američke letelice bombardovale su ceremoniju venčanja u centralnoj provinciji Uruzgan, pri čemu je život izgubilo 48 ljudi. Pentagon je izdao saopštenje da su piloti reagovali na žestoku protivavionsku paljbu. Samo 48 sati kasnije, Džordž Buš je nazvao predsednika Avganistana Hamida Karzaija i izjavio saučešće zbog tragičnog gubitka nedužnih života.

KINESKA AMBASADA U BEOGRADU (1999)

Američki predsednik Bil Klinton se izvinio za bombardovanje kineske ambasade u Beogradu, navodeći da je u pitanju nesrećna slučajnost, a CIA je saopštila da je jedan njihov analitičar pogrešno ukucao koordinate u odabiru meta.

VOZ U GRDELIČKOJ KLISURI (1999) 

Avioni NATO su gađali most u Grdeličkoj klisuri baš u trenutku kada je preko njega prelazio putnički voz. Ubijeno je najmanje 14 ljudi.

2024 © - Vesti online