Petak 12.02.2016.
20:06
Vestionline

Počelo nameštanje: Priboj ima više birača nego žitelja

Reuters
Više birača nego stanovnika - Priboj nije jedini

Priboj je tako postao grad apsurda jer ima 1.500 birača više nego stanovnika, piše "Blic".

I dok u opštinskoj upravi tvrde da su u sličnom problemu i druge pogranične opštine prema Crnoj Gori i BiH, u lokalnoj opoziciji sumnjaju da se vlast sprema za ozbiljnu manipulaciju sa glasovima na predstojećim izborima.

Na ovaj apsurd sa broj stanovnika i birača upozorio je opštinski odbor LDP koji je pozvao opštinsku vlast i Republičku izbornu komisiju da što pre ažuriraju birački spisak i spreče bilo kakve sumnje u regularnost izbora.

- Činjenica da opština ima više birača nego stanovnika može biti normalna i prihvatljiva samo neobjektivnim i demokratski nepismenim ljudima, kao i ljudima koji istinski preziru argumentaciju logike, a to su u ovom slučaju predstavnici pribojske vlasti. Zbog toga nadležni treba da reaguju i da osiguraju građanima Priboja zakonsko pravo da izaberu vlast kakvu žele i zaslužuju - kaže Jasmin Hodžić, menadžer LDP u Priboju.

Na osnovu ovih podataka neupućeni bi mogli da zaključe da je Priboj grad u kome se sve bolje živi pa je u poslednjih pet godina posle popisa znatno porastao broj stanovnika. Ali, nažalost, nije tako. Zbog ekonomske krize i ratova u komšiluku, broj stanovnika u ovoj pograničnoj opštini je iz godine u godinu sve manji.

Priboj je postao grad gladnih pa u potrazi za poslom i boljim životom sele čitave porodice. Pribojaca ima na svim kontinentima i to je, kažu u opštinskoj upravi, razlog za nesklad između zvaničnog broja stanovnika i broja birača.

2024 © - Vesti online