Četvrtak 11.02.2016.
21:33
Tanjug, Vestionline

Šešelj: Vučić neće dozvoliti da ga stigne Đinđićevo prokletstvo

A. Čukić
Šešelj: Nemam poverenja u Vučića, ali...

- Ono što se desilo u sudnici Haškog tribunala prevršilo je svaku meru i to razlog više da Srbija uputi inicijativu Savetu bezbednosti UN da se Haški tribunal što pre ukine, da se svi preostali Srbi vrate u Srbiju, kao i da se vrate oni koji su poslati na izdržavanje kazne jer su u 95 odsto slučajeva osuđeni nevini srpski političari, vojni komandanti i policijski oficiri - rekao je Šešelj.

On je istakao i da članovi Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta, Petar Jović i Jovo Ostojić, čije izručenje traži Haški tribunal, dobrovoljno neće hteti da idu u Hag i da će ih SRS u tome maksimalno podržati.

- Ako neko bude pokušao nasilno da ih odvede mi ćemo upotrebiti sva demokratska sredstva van parlamentarne borbe da ga u tome sprečimo. Mislim da su i (premijer Srbije Aleksandar) Vučić i njegova vlada svesni da to ne smeju da rade jer bi to bila teška istorijska ljaga od koje ne bi mogli da se operu' - rekao je Šešelj dodajući da troje radikala ne prave nikakve međunarodne probleme Srbiji te da se radi o poštenim i ispravnim građanima.

Šešelj smatra da ''Vučić neće da dozvoli da na njega padne strašno prokletstvo koje je zadesilo Zorana Đinđića zbog isporuke Slobodana Miloševića, Vojislava Koštunicu zbog isporuke Zdravka Tolimira, Borisa Tadića zbog isporuke Stojana Župljanina, Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Gorana Hadžića''

Na pitanje da li to znači da i dalje ima poverenja u Vučića, Šešelj je odgovorio da nema poverenja, ali da je premijer, za razliku od predsednika Srbije Tomislava Nikolića, rekao da bi odbio da ga izruči Haškom tribunalu.

Šešelj je istakao i da SRS traži da se srpski general Zdravko Tolimir sahrani uz sve državne i vojne počasti bez obzira što ga je Haški tribunal osudio.

2024 © - Vesti online