Četvrtak 11.02.2016.
18:44
Vestionline

"Ameri hoće da se Rusija bori na dva fronta"

Reuters
Ne odgovara im jaka Rusija

- U rukovodstvu SAD-a ima pristalica nastavka zategnutosti u Ukrajini i u Donbasu. Oni žele da postignu da se Rusija "bori na dva fronta" - izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ruskim medijima.

On je objasnio da ovo mišljenje može da se čuje u nezvaničnim razgovorima sa pojedinim predstavnicima američkog rukovodstva. Tim predstavnicima Vašingtona odgovara da u Donbasu i u Ukrajini stalno traje rat koji bi Rusiju odvukao od drugih važnih zadataka.

- Ja nisam pristalica teorije zavere. Ali, postoje izvesne činjenice koje ukazuju da neki ljudi u Vašingtonu ne bi imali ništa protiv da se zategnutost u Ukrajini, u Donbasu, ne smanjuje, već da tamo stalno izbijaju "oružane" faze krize. Kako bi nam ta kriza odnela više pažnje nego u periodu prekida vatre. I kako bi nam otežali život u Siriji - izjavio je šef ruske diplomatije.

- Nije isključeno da se takve misli vrzmaju po glavama neokonzervativaca, "jastrebova" u Vašingtonu. Ali, mi se nadamo da će oni u američkoj administraciji koji su odgovorni za ukrajinsku politiku, ipak da pokažu želju da se ove godine postignu stvarni rezultati u Ukrajini - izjavio je Lavrov.

2024 © - Vesti online