Utorak 09.02.2016.
02:00
J. A. - Vesti

Odlažu otkaze, obećavaju pare

Tanjug
Najavila otkaze, pa se predomislila: Kori Udovički

Razlog su republički, pokrajinski i lokalni izbori koji treba da se održe na proleće, a uoči kojih nije poželjno davati otkaze i vući nepopularne mere.

Iako izbori zvanično još nisu raspisani, već se recikliraju stara obećanja.

Tako su "Večernje novosti" kao udarni tekst juče najavili budući građanski zakonik koji predviđa da će majke za treće dete do njegovog punoletstva dobijati mesečnu naknadu.

Iznos još nije utvrđen, ali se spekuliše kako će majke sa troje dece dobijati mesečno i 20.000 dinara, iako računica govori da je to finansijski teško izvodljivo za državnu kasu.

Na drugoj strani, objavljuje se informacija da je Grad Beograd odlučio da samohranim roditeljima ukine popust za vrtić. Odnedavno antirežimski tabloid "Kurir" tako citira predsednicu Udruženja samohranih roditelja Veru Totić da vlast za "sve ima para, osim za mališane".

Tako da u zavisnosti kojim medijima verujete, možete pomisliti da živite u državi sa najboljim podsticajem za roditeljstvo, odnosno u zemlji koja ne mari za roditelje sa više dece, iako je srpsko društvo jedno od najstarijih u Evropi.

Vlada prevarila trudnice i porodilje

Roditeljski portal Bebac optužio je juče Vladu Srbije da je prevarila trudnice i porodilje jer i dalje naplaćuje solidarni porez, iako je polovinom decembra prošle godine obećala da će ukinuti naplatu tog nameta i da će oštećenim majkama vratiti novac.
- Vlada Srbije je tada, navodno, stala u odbranu porodilja donevši odluku da one budu obeštećene, a zapravo im i dalje naplaćuje solidarni porez. Čitateljkama našeg portala stižu obračuni, i to sa datumom od januara 2016. godine - navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online