Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 25.05.2015.
19:03
Srna A

"Bez posla u državnoj upravi ostaje 9.000 ljudi"

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Kori Udovički izjavila je u ponedeljak da će u državnoj upravi, koja ima 493.505 zaposlenih na određeno i neodređeno vreme ili po ugovoru o delu, ove godine otkaz dobiti oko 9.000 ljudi.

Tanjug
Otkazi počinju da "pljušte" od septembra: Kori Udovički

Udovički je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije o racionalizaciji državne uprave rekla da će za 4.600 biti smanjen broj zaposlenih u republičkoj administraciji, za oko 4.500 u lokalnim samoupravama, uključujući i lokalna javna preduzeća, dok će u penziju otići jedan odsto zaposlenih.

Ona je istakla da će otpuštanja iz javne uprave možda biti veća nego što je sada procenjeno, zbog uklapanja u budžet.

Udovički nije mogla da navede kolika će biti ušteda usled smanjenja javnog sektora u 2015, ali je dodala da će racionalizacija u tom sektoru biti nastavljena i naredne dve godine, po dogovoru sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Ona je rekla da smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru može da se očekuje od septembra, a otkazi će biti neizbežni u upravama 80 odsto opština.

Nacrtom zakona o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi, koji je u javnoj raspravi do početka juna, predviđeno da se objedine poslovi gde god je to moguće, posebno administrativni, radi stvaranja efikasnije javne uprave i smanjenja troškova.

Odredbe budućeg zakona o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru neće se primenjivati na javna preduzeća i javne medijske servise.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.05.2015. 20:35
Pošto je narod kao i uvek nepogrešivo izabrao najgore sada sledi OSVETA izabranih . Otpustiće koliko to bude tražio MMF pojedinci će se prikloniti masama koje gladuju sada i nikome neće pasti na pamet da traži ostavke SNS bandita . Birali ste uživajte .
Ponedeljak 25.05.2015. 20:32
подпредседница Владе, бивша гувернерка, асистенткиња у УН, доктор економије, директорка, главна уредница, председница, специјална саветница министра, министарка... и шта год већ, ма права Српкиња, жена из базе, која зна како се ради и зарађује кора хлеба у Србији. И сад нам она кроји капу и ради на томе да идентификује што већи број људи за отпуштање. Прво нам продуже пензије, да их јуримо док не поломимо кук, добијемо инфарк или сл. а ако којим случајем претекнемо, е онда можемо да будемо одабрани за шутку. Ме, нисам ни помислила да је то претња или како стручно кажу мобинг. Ајде робови, брже радите, нема одмора...
Utorak 26.05.2015. 04:59
tako kaze mmf jel da...joj mamaru vam je be mmm
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online