Nedelja 07.02.2016.
09:35
Lj. Ivanović - Vesti

Kraj štrajka u ATS

Fonet/Z. M.
Konačno prava odluka ministra Sertića

Za novog direktora imenovan je dr Aco Janićijević sa katedre za Tehničku fiziku sa Tehnološko-metalurskog fakulteta Univerziteta u Beogradu kojeg je za ovu odgovornu funkciju predložio ministar privrede Željko Sertić u čijoj je ingerenciji i funkcionisanje Akreditacionog tela Srbije.

Agonija se ovime završava. Bilo je potrebno sedam meseci srpskoj Vladi da donese odluku, ali je ona usledila tek pošto je situacija postala kritična s proglašenjem štrajka i praktično paralisanjem rada ove vrlo važne državne insitucije.

Jedno od pitanja koje ostaje da se reši su postupci koje je, sad već bivša direktorka, povela protiv dvojice sindikalnih vođa, od kojih je jedan dobio i otkaz. Ovim slučajevima se od prošle nedelje bavi i kancelarija Zaštinika građana.

Kako nam je potvrdila stručna služba Ombudsmana, ova institucija je upoznata sa štrajkom u Akreditacionom telu Srbije i vodi dva postupka po pritužbi zaposlenih. Međutim, rešenje još nije doneto, te iz kancelarije zaštitnika nisu mogli da nam predoče konačan stav Zaštitnika građana.

2024 © - Vesti online