Petak 05.02.2016.
13:03
Tanjug, Vestionline

Vučić o Gašiću: Radio je dobro, ali nije bio pristojan!

Tanjug
Vučić: Moramo da budemo pristojni inače postajemo "balkanska krčma"

Vučić je, govoreći pred poslanicima u skupštini, rekao da je predlog za razrešenje Gašića po svemu redak i "gotovo neuobičajen zahtev".

- Podneo sam zahtev zbog jedne izjave, ali zato što je to mnogo više od te jedne izjave i jedne uvrede - rekao je Vučić dodajući da nikome neće da se zbog toga pravda, ni sebi, niti poslanicima.

Vučić je naglasio da se od ministara zahteva učtivo, moralno i pošteno ponašanje.

- Odluku o razrešenju Bratislava Gašića s mesta ministra potpisao sam zato što naše društvo mora biti pristojno, a Srbija pristojna, normalna i moderna država - rekao je premijer. 

- Tražim od vas da tu odluku potvrdite zbog učtivosti, moralnosti, poštenja i poštovanja, koje moramo da pokažemo prema drugima - rekao je Vučić i dodao da samo pristojnost može da nam pomogne da nam život ne liči na rijaliti i "balkansku krčmu".

Činjenica da je nepristojnost pokazao jedan od njegovih najbližih saradnika, kako je rekao, navela ga je na razmišljanje i o sopstvenoj odgovornosti i o tome koliko se poštujemo i koliko poštujemo i one koji su van našeg života, a žene su. 

- Pristojnost je nešto što se traži od svih nas i ovde i u svakom drugom prostoru. To je naša obaveza, utoliko ukoliko želimo da živimo u zemlji u kojoj ćemo poštovati sve druge i oni nas. To je model koji ćemo pružiti svim građanima - poručio je premijer.

Prema njegovim rečima, ponašanje ministara istovremeno daje i okvir i ritam društvu, koje će i samo biti onoliko pristojno, koliko su pristojni članovi vlade.

- Zato i naše odluke moraju da budu pristojne, i zato - i samo zato, potpisao sam odluku o razrešenju koju sam pre više od mesec dana doneo, a koja je danas pred vama - rekao je Vučić poslanicima dodajući da od njih očekuje da tu odluku i potvrde.

On je, međutim, naglasio da rezultate koje je Gašić postigao na mestu ministra odbrane ne spori, jer su oni, primetio je, jako dobri.

- Gašić je uradio mnogo i za ministarstvo i za vojsku i za namensku industriju - konstatovao je premijer.

2024 © - Vesti online