Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 06.01.2016.
05:00
J. Arsenović - Vesti A

"Smenjen sam jer govorim da je Vučić zlo!"

Poslednjeg radnog dana stare godine, 31. decembra, Vlada Srbije je sa mesta direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" smenila prof. dr Boška Đukanovića, koji slovi za jednog od najboljih kardiohirurga u Evropi.

Tanjug
Uvredljive poruke: Dr Boško Đukanović

I taman kada je opoziciona javnost smenu videla kao deo čistke političkih neistomišljenika, sam doktor se, neprimerenim rečnikom i SMS pretećim porukama upućenih ministru zdravlja, pobrinuo da se takvi zaključci relativizuju.

"Ti si ljudski otpad! Mala bitanga!", bila je prva poruka upućena ministru Zlatiboru Lončaru nakon odluke Vlade o smeni. Usledila je, zatim, i ona preteća: "Sad dobro zapamti, Je*aću ti majku pokvarenu, svinjsku! Đubre bedno. Odaberi kontejner!".

Resorni ministar tvrdi da je do razrešenja sa rukovodeće pozicije došlo zbog smene generacija.

- Posle 15 godina, koliko je Đukanović bio direktor ove ustanove, sada je vreme za smenu generacija. Na tu dužnost imenovao sam Predraga Milojevića koji je sjajan stručnjak - izjavio je Lončar za "Politiku".

Šešeljeva priprema terena

Lider radikala Vojislav Šešelj je u decembru izašao sa optužbama na račun profesora Đukanovića, tvrdeći da se čuveni hirurg nalazi "na čelu medicinske mafije" koja za novac nelegalno leči kosovske Albance u Srbiji.
Đukanović je to nazvao besmislicom i poručio da bi bilo dobro da se Albanci leče u Beogradu, jer bi za to plaćali pozamašnu sumu novca.

Nakon što je za beogradske medije priznao da je slao SMS poruke, ali ih nije doživeo kao preteće, Đukanović tvrdi da su razlozi za smenu politički, s obzirom na to da nije prijatelj predsednika Vlade, "što svi znaju", jer je "po kafanama govorio da je Vučić najveće zlo".
Jedna od SMS poruka ministru zdravlja, inače, glasila je i : "Đubre malo! Javi i Vučićeviću (gl.urednik "Informera", prim. aut.) i Vučiću da ste svi ološ! Sramota Srbije, moje zemlje".
Ministar je zbog pretećih poruka podneo krivičnu prijavu protiv Đukanovića, a ako je verovati smenjenom doktoru, on bi mogao da uzvrati dosijeom o Lončaru.

"Ministru sam poručio da nađe kontejner i da baci smeće u njega, a ne da ga baca kroz prozor. Kontejnere su za druge svrhe koristili Šiptar i Kum i to neka prokomentariše ministar", protumačio je svoje SMS poruke Đukanović, aludirajući na ranije čaršijske priče da je Zoran Lončar kao lekar radio za zemunski klan.

Oni koji su na listi za operacije kod profesora Đukanovića, ne treba da brinu, jer on ostaje i dalje aktivan hirurg na dedinjskoj klinici.
 

POVEZANE VESTI

Sreda 06.01.2016. 08:57
Kada svetski priznati strucnjak kaze da je Vucic ZLO sta tu ima dalje da se prica ? Ubedice nas BOTOVI sa portala da nije tako ? Ziveo Prof. Dr. DJUKANOVIC !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online