Utorak 02.02.2016.
16:10
Vestionline, b92

VIDEO: "Srpski špijun" uhapšen u Turskoj?

printscreen
Hapšenje u Turskoj

Kako se navodi u izveštajima, od kojih se neki pozivaju na policijska saopštenja, "srpski i britanski agent" su uhapšeni dok su se "predstavljali kao novinari".

Hapšenja su izvedena u ponedeljak u odvojenim akcijama u Suru, u oblastima u kojima ne važi policijski čas, uveden krajem prošle godine zbog ubistva jednog advokata.

Pojedini mediji navode da su hapšenja izvedena u "blizini mesta gde operiše Radnička partija Kurdistana".

- Špijuni su identifikovani kao stranci britanskog i srpskog porekla - navode turski mediji.

Vest o hapšenju prenosi i konzervativni i kontroverzni portal "Jenišafak", inače blizak predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

Na snimku hapšenja se vide, kako turski mediji navode, "pripadnici turske antiterorističke jedinice".

Uhapšene osobe, od kojih je jedna najverovatnije žena, odmah su odvedene u policijsku stanicu u Dijarbakiru na ispitivanje "zbog njihovih aktivnosti".

Mediji prenose i izjave turskih zvaničnika o tome da su "strane obaveštajne službe umešane u aktivnosti sa ciljem pravljenja haosa u regionu".

Grad Sur nalazi se na 82 kilometra od Dijarbakira i u tom gradu je već 63 dana na snazi policijski čas nakon ubistva kurdskog advokata Tahira Elčija. U gradu je nakon toga došlo i do žestokih sukoba kurdskih demonstranata sa policijom, u kojima je bilo i žrtava.

2024 © - Vesti online