Nedelja 31.01.2016.
19:46
Tanjug, Vestionline

"Islamska država - zlo sa Kosmeta, lako prelazi u Evropu"

Tanjug
Vulin upozorava na teroriste na Kosmetu

- Islamska država je na Kosovu i Metohiji i neće samo tu da ostane. Što pre Evropa i svet to priznaju, pre ćemo moći da se nadamo da će zlo Islamske države biti zaustavljeno - rekao je Vulin Tanjugu i naglasio da se svaki nekažnjeni zločin ponovi. 

Podsetio je da je manastir Visoki Dečani od 1999. na meti terora i da su to "nekada zvanične vlasti opštine Dečani", "nekada dogovoreni protesti opozicije", a nekada naoružani teroristi. 

Vulin je naglasio da za pogrom Srba 17. marta 2004. niko nije odgovarao, da za 1.009 ubijenih Srba od dolaska međunarodne zajednice na Kosmetu niko nije odgovarao, kao ni za ponovljeno nasilje u Goraždevcu, ni za svakodnevne napade na Srbe povratnike na Kosmetu.

- Ali, zlo ne poznaje granice i nekažnjeno zlo prema Srbima na Kosmetu ne ostaje samo na Kosmetu. Ono se pojavi na ulicama Pariza ili Njujorka, Londona - rekao je Vulin i dodao da ipak ono što izdvaja napad na Dečane od ranijih jeste pojava otvorene verske mržnje. 

Prema njegovim rečima, do sada je to uglavnom bila mržnja prema Srbima kao naciji ili Gorancima zbog njihove podrške Srbiji, iako, navodi, sa Albancima dele religiju. 

2024 © - Vesti online