Petak 29.01.2016.
17:07
Vestionline

Vranjski LDP "preleteo" kod Borka

Tanjug
Lider LDP Čedomir Jovanović

Član vranjskog LDP Nemanja Nuhijević navodi da je konkretan povod za kolektivno istupanje gradskog odbora iz LDP bila je odluka vrha stranke da se na predstojećim parlamentarnim izborima izađe u "neprirodnoj koaliciji" sa Tadićevom strankom, prenose beogradski mediji.

- Kompletan Gradski odbor LDP u Vranju doneo je odluku o izlasku iz te stranke i učlanjenju u Levicu Srbije, koju predvodi Borko Stefanović. Prethodno smo obavestili centralu stranke da se već duže vreme ne slažemo sa politikom koju vode i da mislimo da su drugi potezi potrebni da bi se poboljšalo stanje stvari i u državi i na lokalu - kazao je Nuhijević.

On je rekao i da je do odluke o kolektivnom istupanju iz LDP u Vranju dovelo insistiranje centrale stranke da se po svaku cenu na predstojećim parlamentarnim izborima "preslika neprirodna koalicija sa Borisom Tadićem u svim gradovima i opštinama, iako za takvu odluku nisu dobili podršku nijednog odbora u Srbiji".

LDP tvrdi: U Vranju smo sve jači i jači

Međutim, poverenik Gradskog odbora LDP iz Vranja Predrag Stanković demantovao je ove tvrdnje navodeći da je u pitanju još jedna u nizu medijskih podmetačina i spletki onih koji za cilj imaju rušenje građanske opozicije.

- LDP će podneti krivičnu prijavu protiv svih pojedinaca koji su se lažno predstavljali kao članovi LDP u Vranju i onih koji su davno napustili LDP zarad ostvarenja svojih ličnih interesa - navodi se u saopštenju.

Ne pricizirajući o kome se radi, u saopštenju se dodaje i sledeće: “LDP u Vranju je jača iz dana u dan od kad su interesdžije koje se danas lažno predstavljaju otišle iz stranke. Podmetačine im neće proći”.

2024 © - Vesti online