Četvrtak 28.01.2016.
17:14
Vestionline, Srna

Euleks nastavlja da maltretira Srbe: Ivanović ponovo u zatvoru

Tanjug
Umesto u kućnom protivoru, ponovo zatvor: Oliver Ivanović

On je precizirao da je Apelacioni sud u Prištini usvojio žalbu javnog tužioca i kućni pritvor, u kome se Ivanović nalazio poslednja četiri meseca, zamenio sudskim pritvorom i istakao da na ovu odluku nije dozvoljena žalba.

- Javni tužilac uložio je žalbu na presudu Euleks suda od 21. januara, kojom je Ivanoviću izrečena kazna zatvora u trajanju od devet godina u delu koji se odnosi na meru kućni pritovr do konačne odluke suda - pojasnio je Vlajić i dodao da će Ivanović konačenu odluka sačekati u zatvrskoj jedinici u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Protest

Iz SDP-a ponovo su pozvali sve građane da se sutra u 11 časova okupe u severnom delu Kosovske Mitrovice na Trgu Šumadija u što većem broju i iskažu neslaganje prema političkom teroru Euleksa.

Postupajući prema rešenju Apelacionog suda Kosovska policijska služba danas (28. januar) je, nešto posle 14.00 časova sprovela Ivanovića iz stana, gde je izdržavao kućni pritvor u zatvrsku jedinicu u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Tužilac se, kako obrazlaže Vlajić, pozvao na odredbe zakona kojim je utvrđeno da se obavezna mjera pritvora izriče za sva krivična djela za koja je predviđena kazna zatvora duže od pet godina.

- Apelacioni sud Kosova je uvažio žalbu javnog tužioca i doneo rešenje, kojim je meru kućnog pritvora zamenio sudskim pritvorom - kaže Vlajić.

U skladu sa najnovijim Rešenje Ivanović će u pritovoru sačekati odluku Vrhovnog suda po žalbi odbrane koja će, kako navodi Vlajić, biti uložena odmah pošto bude dobijena prvostepena presuda u pisanoj formi.

Euleks "inkvizicija"

Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" (SDP) saopštila je da je odvođenjem lidera SDP-a Olivera Ivanovića u zatvorsku jedinicu u severnoj Kosovskoj Mitrovici "inkvizicija" pod nazivom Euleks nastavila sa brutalnim maltretiranjem.

Iz SDP-a ukazuju da Euleks odlukom da se Ivanoviću kućni pritvor zameni zatvorom dokazuje da pravda i pravo nisu merilo kojim se rukovodi Euleks u političkom procesu koji se vodi protiv Olivera Ivanovića.

U saopštenju SDP-a napominje se da je Oliver Ivanović iščekujući konačnu odluku suda u kućnom pritvoru u svom domu potvrdio da je odlučan da nastavi borbu za svoju slobodu, ali i za slobodu svih Srba koji se u budućnosti nađu u rukama onih kojima je politički interes iznad pravde i istine.

2024 © - Vesti online