Utorak 26.01.2016.
10:27
Tanjug, Vestionline

Srbima opipavaju puls, svima bi sudili kao Ivanoviću

A. Čukić
Slavko Simić veruje da će greška prema Oliveru Ivanoviću biti ispravljena

Simić je rekao da je svima potpuno jasno da je presuda Ivanoviću zasnovana na nekim drugim principima, a ne na pravu i pravdi i da se radi o političkoj presudi kojom je poslata jako loša poruka Srbima.

- Poruka koja je poslata Srbima ovom presudom je da mogu da budu osuđeni čak i bez konkretnih dokaza da su počinili neku krivicu, ali je ovo i više od te poruke. Da za njih na Kosovu nema pravde, što za sobom povlači mnoga druga pitanja. Prvo i osnovno je kako živeti tamo gde nemate slobode i gde se pravda ne sprovodi po zakonima i na osnovu prava - rekao je Simić.

Predsednik Srpske liste ipak veruje da ima nade za optimizam.

- Dakle, iako je ova prvostepena presuda Ivanoviću bila možda čak i opipavanje pulsa srpske javnosti ne samo na Kosovu već i ostatku Srbije, ja sam ipak optimista i verujem da će u drugostepenom postupku sud ispraviti grešku i bazirati se na činjenicama koje idu u prilog Ivanovića - rekao je Simić za mitrovičko "Jedinstvo".

Simić, koji je i šef poslaničkog kluba Srpske liste u Skupštini Kosova, naveo je da nema dokaza koji ukazuju na Ivanovićevu krivicu i da to znaju svi na Kosovu i da veruje da je to poznato i predstavnicima pravosudnog sistema na Kosovu.

2024 © - Vesti online