Ponedeljak 25.01.2016.
11:42
Vestionline, Tanjug

Udovičić: Vlada Srbije i Aleksandar Vučić najbolji za srpski sport

Tanjug
Obećanje: Vanja Udovičić

Svaki od njih će dobiti po 20.000 evra.

Udovičić je za TV Pink rekao da su aktuelna Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić "najbolji za srpski sport", s obzirom da su u prethodnom periodu poboljšane i popravljene mnogobrojne stvari.

Nagradna sredstva za osvajanje medalje su najveća u regionu, penzije zaslužnim sportistima ne kasne, a već sada su isplaćena sredstva savezima za pripremu za Olimpijske igre.

Sredstva za funkcionisanje tih saveza i pripremu olimpijaca, kako je dodao, uplaćena su 15. januara, prosek je uvek bio u maju.

- U životu imate semarfor koji pokazuje koliki je rezultat. Uvek može više da se uradi, ali istina je da je mnogo urađeno - rekao je Udovičić, dodajući da će nakon 50 godina Srbija dobiti i nacionalni trening centar.

Dodao je i da je završeno Evropsko prvenstvo u vaterpolu prošlo u najboljem redu i da je pohvaljeno od svih.

Istovremeno, kako je naveo, pokušano je osporavanje tog takmičenja i to od nas samih, pričama o postavljanjem bilborda i partijskom podelom karata.

- Ja ne znam da li bi neko dao karte nekome, a onda da doživi da se zviždi istom - rekao je Udovičić i napomenuo da mu je kao bivšem vaterpolisti krivo što nije imao priliku da igra u Beogradu i pred tolikom publikom osvoji medalju.

Vaterpolo reprezentacija Srbije treći put zaredom postal je prvak Evrope, pošto je u subotu u Beogradu pobedila selekciju Crne Gore rezultatom (10:8).

2024 © - Vesti online