Subota 23.01.2016.
14:51
Tanjug

Beograd se digao na noge: I ja sam Oliver

Tanjug
Podrška nepravedno osuđenom Oliveru Ivanoviću

Skup je počeo simbolično u 12.44 sati, a Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je okupljenima da je Ivanoviću presuda izrečena, a da nije nađen nijedan svedok za 15 godina koji bi ga optužio za ratni zločin.

- Svi svedoci su bili Albanci i nijedan od njih nije direktno optužio Ivanovića - rekao je Vlajić, dođaući da je Ivanović zagovarao mir i toleraniciju, a da presuda neće tome doprineti.

Tanjug

Kako je rekao, presudom je uništeno i ono malo nade da se na KiM može normalno živeti.

Vlajić je naveo i da će postupak još trajati i da će borba za Ivanovićevo oslobođenje, i pored teške presude, biti nastavljena.

"Presuda me neće slomiti"

Tanjug
Sestra olivera ivanovića, Nataša

Ivanovićev sin, Žarko, pročitao je okupljenima pismo Ivanovića, u kojem je poručio da ga presuda neće slomiti, kao što ga nije slomio ni dosadašnji postupak.

- Ove dve godine bile su večnosti, ali me to nije slomilo - nikada neću otići sa KiM. Moram izdržati političku torturu, jer ako pokleknem priznaću da su jači od svega u šta sam verovao -  istakao je Ivanović u pismu.

Njegov prijatelj Predrag Radonjić naveo je da je to politička presuda i pokušaj političkog ubistva Ivanovića i obezglavljivanja Srba sa KiM.

- Ovo je lažni balans sa sudom za zločine OVK koji se priprema - rekao je Radonjić, dok je Aleksandar Zobenica, takođe prijatelj Ivanovića i inicijator okupljanja preko društvenih mreža, rekao da je takva presuda izrečena zato što je Ivanović Srbin.

Tanjug

- Danom kada je osuđen umrla je pravda, ali nije nada da će biti slobodan - rekao je Zobenica, navodeći da je skup na Trg Nikole Pašića spontani i nepolitički, u cilju podrške Ivanoviću da istraje.

Okupljeni su podršku Ivanoviću iskazali transparentima "I ja sam Oliver", "Sloboda za Olivera".

2024 © - Vesti online