Četvrtak 21.01.2016.
11:24
Tanjug

JDP u Zagrebu posle tri decenije

wikipedia.org/Marko Kudjerski
Glumci JDP-a na gostovanju u Hrvatskoj prestonici: Nadamo se da će ih dočekati puna dvorana

JDP je u HNK-u Zagreb poslednji put nastupilo 1986. godine, a predstojeće gostovanje nastavak je ponovno uspostavljene saradnje dve pozorištne kuće započete u junu prošle godine, kada su glumci HNK na sceni Ljuba Tadić JDP-a izveli predstavu "Vučjak" Miroslava Krleže, u režiji Ivice Buljana.

Izvođenju predstave prisustvovaće i gradski menadžer Goran Vesić koji je rekao da je gostovanje JDP-a u HNK-u rezultat lepe saradnje direktora dva pozorišta.

- Ohrabrujem ovakve projekte, kao i sve ostale oblike kulturne saradnje izmedu dva grada. Za nas, naše građane koji žive tamo i za odnos između dve zemlje, to je veoma dobro i ponosan sam što sam deo tima koji pospešuje ovaj vid saradnje - rekao je Vesić.

U predstavi JDP-a nastupaju poznati glumci Dragan Mićanović, Radovan Vujović, Jelisaveta Sablić, Goran Šušljik, Vlasta Velisavljević, Bojan Dimitrijević, Nebojša Milovanović, Slobodan Tešić, Marta Bjelica, Mladen Sovilj i Miloš Jevtović.

Marković, uz režiju, potpisuje i adaptaciju, scenografiju kao i izbor muzike, kostimografkinja je Bojana Nikitović, a svetlo je oblikovao Mile Buturović.

2024 © - Vesti online