Ponedeljak 18.01.2016.
15:07
B. Živančević - Vesti

A šta ćete sad, Srbi, bivši Obilići!?

Tanjug
Prelomio, i rešio da spasi Srbiju: Aleksandar Vučić

Pre odlaska na izbore, odluči da svrati u centralu svoje stranke, po aplauz i novinarske kamere. Nije bio siguran da će ga od naroda dobiti, a ne ide da se u tako veliki poduhvat raspisivanja izbora krene bez podrške i ovacija. Njegovom dolasku najviše se obradovao Bratislav Gašić, kada je shvatio da će ga odluka koju mu je premijer došapnuo u hodniku spasiti sramotnog razrešenja sa dužnosti ministra vojnog, koje je najavljeno pre nekoliko meseci ali nikako da se desi. A radovao se i Vučić tome, ipak mu Gašić "drži" ceo potez od Kruševca do Niša.

Šako naroda, neprijatelju

Kad se u centrali SNS-a konačno sjatio ceo Glavni odbor, jer neki nikako da prestanu da kasne, Vučić nabroja uspehe postignute za ovih 20 meseci, koliko su ovoga puta na vlasti, od ekonomije do socijale, a pohvali se i da nas je spasao bankrota. Međutim, ukaza i da ima onih koji pružaju otpor reformama koje se preduzimaju i zbog kojih je, kako reče, toliko omražen kod neprijatelja! Nazva "neprijateljima" deo građana čiji je premijer, a naprednjački glavnoodboraši i to pozdraviše aplauzom.

A kad je saopštio narodu srpskom da će u Srbiji biti izbora, i to na svim nivoima, nasta - muk! Za koga glasati, kako napraviti protivtežu sadašnjoj pogubnoj vlasti, kojoj zapadnjaci dahću za vrat? Lideri opozicije samo su kratko, sa kiselim osmesima na licima, komentarisali da je to dobra odluka premijera koja će spasiti Srbiju. Čekajte, pa to su isti oni koji su svojom alavošću i bahatostima Vučića i njegovu nesposobnu kliku i doveli na vlast.

Izbor - veće zlo, ili manje zlo?

I stvarno, za koga glasati?! Za Pajtićeve demokrate koji u vreme vlasti pokradoše sve što se nije bilo pričvršćeno za beton, i koji svojom bahatošću ostaviše za sobom kod građana jednu jedinu misao: Nikad više! Za Tadićeve manekene, kako god se sada zvali, koji osim pričanja praznih priča i ulizivanja Evropi ne učiniše ništa da poprave životni standard običnog čoveka.

Za Šešelja, za koga ne znamo da li je živ ili skoro mrtav, a bez njega stranka će mu imati rejting kao i pre njegovog povratka? Za DSS, koji se pocepao na nebrojeno mnogo komada - neki kupljeni naprednjačkim foteljama, a neki hteli da budu gazde! Rasturili ih k'o mače muškatlu, pa se oni sad dovijaju i prave koaliciju sa Dverima - ako im ta zilotska filozofija ne pomogne da izgledaju kao patriote ništa neće. O Čedi, Raduloviću, Stefanoviću i ostalima koji se nadaju prelasku cenzusa ne treba trošiti mastilo.

Ipak, za koga god da se odlučite, ako se odlučite da izađete na izbore i glasate, noć pred izbore imajte na umu Obilićeve reči: Kakvi budemo sutra, takvi ćemo biti doveka! Dobro, ne baš doveka, ali u naredne četiri godine, pa izvagajte za šta imate najviše snage i dokle možete da se pružite. Jer Srbiji nije ostalo mnogo!

2024 © - Vesti online