Petak 15.01.2016.
17:22
Tanjug

Albanci prodaju Trepču!!!

wikipedia.com
Metalurški kompleks "Trepča" na Kosmetu

Mustafa je istakao da nema potrebe da taj kombinat ostane društveno preduzeće pod nadzorom Kosovske povereničke agencije.

Mustafa je na konsultativnom sastanku Vlade samoproglašenog Kosova, posebno posvećenom "Trepči", rekao da bi taj kombinat trebalo da radi na ekonomskim osnovama, te dodao da rešenje neće biti lako naći ali da podržava da rešenje bude nadjeno do kraja godine. 

- Trepču posmatramo kao kamen temeljac za ekonomski razvoj zemlje i želimo da nađemo rešenje koje će biti za dobrobit svih građana - rekao je Mustafa, preneo je prištinski "Zeri".

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji je rekao da su određivanje platforme za budućnost "Trepče" i ekonomski razvoj Kosova "taoci političke krize koja vlada u zemlji". 

- Više vremena se troši na političku krizu nego na nalaženje mogućnosti za poboljšanje kvaliteta života građana Kosova - kazao je on. 

Veselji je rekao da postojeći uslovi u "Trepči nisu zadovoljavajući, proizvodna tehnologija je zastarela, veliki je nedostatak investicija, uslovi rada su neadekvatni kao i zdravstvena zaštita koju treba da imaju radnici.

2024 © - Vesti online