Četvrtak 14.01.2016.
16:39
b92.net

"Turci hoće da menjaju etničku sliku Sirije"

facebook.com/Maria Zakharova
Ukazuje na skrivene turske namere: Marija Zaharova

Kritike Francuske upućene Moskvi su čudne, a Turska koristi prljave trikove i igra dvostruku ulogu u Siriji, kako bi udovoljila svojim interesima, navela je Zaharova

Ona se osvrnula na nedavnu izjavu francuskog ministra spoljnih poslova Lorana Fabijusa da ruski avioni gađaju civilne ciljeve u Siriji, Zaharova je kazala:

- Da ublažim, sve to mi se čini kao veoma čudno i neutemeljeno. Sve što mi radimo u Siriji je transparentno. Optužuju nas i Turci, ali su to prljavi trikovi. Kristalno je jasno da Ankara pokušava da promeni etnički sastav na severu Sirije u skladu sa svojim interesima - smatra Zaharova. 

Takođe, navela je i da Rusija ne menja svoj stav prema predsedniku Sirije. 

- Sudbina Bašara el Asada neće biti tema na sastancima u Beču, niti u Njujorku. Sve strane se trude da naprave korak napred ka zajedničkom pristupu problemu, ali je jedno sigurno, sirijski narod treba da odluči o budućnosti svoje države - naglasila je Zaharova.

Ona je dodala i da će se uskoro sastati šefovi diplomatija Rusije i SAD, Sergej Lavrov i Džon Keri.

- Mogu da potvrdim informaciju koju su mediji plasirali, taj sastanak je u planu i trebalo bi da se dogodi sledeće nedelje. Dvojica zvaničnika će razgovarati o krizi u Siriji“, navela je Zaharova. 
 

2024 © - Vesti online