Sreda 13.01.2016.
17:49
b92.net, Vestionline

Izgleda lažna uzbuna: Ništa od susreta Vučića i Nikolića

Tanjug
Beogradski mediji različito o sastanku Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića (Foto: Arhiva)

Iz Vlade Srbije je ranije najavljeno da će se Vučić u četvrtak u podne obratiti novinarima u vili "Bokeljka", dan nakon što je najavio da će od Glavnog odbora SNS zatražiti "odobrenje da može da odluči o vanrednim izborima pre stranačke skupštine" zakazane za februar.

Sednica GO SNS biće održana u nedelju, a pojedini funkcioneri iz SNS su već poručili da su spremni za vanredne parlamentarne izbore. 

Ministar policije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, koji se i ranije zalagao za vanredne izbore, rekao je za B92 da čvrsta odluka da se ide na birališta još nije doneta. 

- Svoje stavove sam ranije obrazlagao, ali je tada doneta odluka da se ne ide na izbore. Dok se ta odluka ne promeni, ostaje tako - rekao je on. 

Podsetimo, o mogućim vanrednim izborima se pričalo i u oktobru 2015. kada je Vučić rekao da bi "bilo neodgovorno da se ide na izbore". 

- Moja odluka je da ne idemo na izbore. Dobro je da nemamo izbore još najmanje šest meseci, jer bi to bilo neodgovorno u trenutku kada imamo Unesko i otvaranje poglavlja... Da li će ih biti za šest, osam ili deset meseci, ne znam, ali u narednih tri, četiri ili pet neće ih biti. Moj posao je da donosim odluke u interesu građana - rekao je tada Vučić. 

2024 © - Vesti online