Sreda 13.01.2016.
14:46
jutarnji.hr

Hrvatski ministar besan: Srbi su prvaci ratova, neka nam ne drže lekcije!

Tanjug
Odnosi Srbije i Hrvatske lako su zapaljivi

Reagujući na optužbe na račun Hrvatske o naoružavanju, a koje su uputili srpski premijer Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, hrvatski ministar odbrane je izjavio kako su njih dvojica baš kao i sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić bili "prvaci ratova" na području bivše Jugoslavije.

- Oni su mogli da spreče gubitak desetina hiljada života samo da su imali miroljubivu politiku pre dvadeset godina - rekao je Kotromanović i dodao kako u Beogradu mogu da budu "samo srećni jer on više neće da bude ministar odbrane Hrvatske".

"Teško ćete u Evropu sa ruskim oružjem"

Istakao je kako svako ima pravo na odbranu i da Hrvatska kao članica NATO-a i Evropske unije nema nikakve osvajačke pretenzije, a zna se da su "u prošlosti iz Beograda išle divizije i prema Hrvatskoj i prema Bosni i Hercegovini".

Kotromanović tvrdi da Hrvatska nema negativnih komentara na najave Srbije o mogućoj kupovini ruskog raketnog sastava S-300.

- Mi nemamo negativnih komentara na to, kao što Srbija osuđuje Hrvatsku. Srbija je komšija kog cenimo i uvažavamo, želimo im svu sreću, da im privreda raste, ali neka puste nas da mi radimo svoj posao i brinemo se o sebi kako mislimo da je najbolje - rekao je Kotromanović koji uskoro napušta ministarsku dužnost i verovatno odlazi u SAD da radi u privatnom sektoru kako je to sam ranije najavio.

wikipedia.org
Sreća vaša što odlazim: Ljuti ministar Ante Kotromanović

"Šta je u njihovim glavama? Hrvati više neće da ratuju!"

Kotromanović je dodao kako mu ustvari nije jasno zbog čega se u Srbiji bune, naročito kada su nakon najavljenog ulaska Crne Gore u NATO gotovo u potpunosti okruženi zemljama koje su članovi zapadne odbrambene alijanse.

- Šta njih zabrinjava? Da ćemo mi da ratujemo? Naravno da Hrvatska neće da ratuje. To su gluposti. Ja ne znam šta je u njihovim glavama, šta hoće da postignu poslednjim izjavama - zaključio je Kotromanović.

2024 © - Vesti online