Utorak 12.01.2016.
15:32
Tanjug

Merkel: Strahujemo da među žrtvama ima i Nemaca

Reuters
Među žrtvama su članovi jedne turstičke grupe: Angela Merkel

- Nemamo još sve informacije, ali strahujemo da bi među žrtvama i povređenima moglo biti i nemačkih državljana - rekla je Merkelova novinarima, prenosi AFP.

Jaka eksplozija uzdrmala je jutros turistički atraktivan trg Sultanahmet, u blizini Teodosijevog obeliska u centru Istanbula, a kancelarija gradonačelnika Istanbula saopštila je da je tom prilikom ubijeno najmanje 10, a ranjeno 15 osoba.

Potpredsednik turske vlade Numan Kurtulmus izjavio je da je na osnovu analize raznetih delova tela identifikovan osumnjičeni bombaš-samoubica i da je reč o 28-godišnjem Sirijcu.

On je, na konferenciji za novinare u Ankari, rekao su žrtve većinom strani državljani i da su dve osobe, od 15 koliko ih je ranjeno, u teškom stanju, preneo je Rojters.

Merkelova je rekla da su među žrtvama verovatno članovi jedne nemačke turističke grupe i da nemački funkcioneri rade sa turskim kolegama kako bi se utvrdio identitet poginulih i ponudila pomoć njihovim porodicama.

Ona je najavila da će o novonastaloj situaciji narednih sati razgovarati i sa turskim premijerom Davutogluom i dodala da će ovi napadi pojačati rešenost Nemačke da se obračuna sa međunarodnim terorizmom.

2024 © - Vesti online