Ponedeljak 11.01.2016.
04:00
J. L. P. - Vesti

Kod Srba idu samo zbog stranaca

Twitter/Atifete Jahjaga
Atifete Jahjaga u gostima kod porodice Maksmović

- Poželela je da godina pred nama donese snagu, upornost i odlučnost u ostvarivanju naših određenih ciljeva i da u duhu poštovanja i tolerancije pomognemo svima onima kojima je pomoć potrebna - saopštila je njena služba za medije.

Ovo nije prvi put da kosovski zvaničnici posećuju srpske porodice na najradosniji hrišćanski praznik, a očigledno u nameri da se pokažu u dobrom svetlu pred međunarodnom zajednicom na Kosovu.

Pre dve godine, porodicama u Klini, na praznik je došao tadašnji premijer Hašim Tači. On je uz rakiju, na srpskom jeziku čestitao Božić i poželeo zdravlje, sreću i mir svima na Kosovu. To se dogodilo dan nakon što su raseljeni Srbi iz Đakovice vraćeni iz svog grada. Tada im nije bilo dozvoljeno da prisustvuju loženju badnjaka u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice. Ove godine, uz jaku policijsku pratnju, a okruženi demonstrantima, Srbi su uspeli da unesu badnjak u Đakovicu.

Uzimajući u obzir nedavni napad u Goraždevcu i sve napade na povratnike u Klini i Istoku koji su se dogodili samo prošle godine, ne treba puno da se zaključi da je Kosovo daleko od "zajedničke budućnosti" i "dobrobiti svih građana" za koju se Jahjaga, uz paketiće i kolače, u gostima kod Maksimovića založila.

2024 © - Vesti online