Četvrtak 31.12.2015.
19:54
Ž. Mutavdžić - Vestionline

Najbolji fudbaleri Srbije - bruka nacije!

Tanjug/AP
Srpski fudbaleri razočarali i u 2015. godini

Srbije neće biti ni na trećem velikom takmičenju. U konkurenciji "velesila" Danske i Albanije, "orlovi" nisu uspeli da se dokopaju velikog takmičenja, Evropskog prvenstva u Francuskoj naredne godine. Jedini svetao trenutak bila je ona pobeda u Elbasanu protiv Albanije, kada su Kolarov i Ljajić u finišu zaledili Albance. Radost je trajala to veče, a već sutradan sećanja su počela da blede i da se setimo mnogih bruka naših najboljih fudbalera.

Poslovica kaže da "riba smrdi od glave", a glava je Tomislav Karadžić, koji i dalje vedri i oblači posrnulim srpskim fudbalom. Savo Milošević mu je desna ruka, ali ni legendarni golgeter Srbije nije uspeo da podigne razmažene srpske zvezdice. Radovan Ćurčić, kao selektor kome u biografiji stoji da je vodio matični Javor i da je bio selektor mlade reprezentacije, ni harizmom ni autoritetom nije uspeo mnogo da uradi.

Reuters
Radovan Ćurčić, selektor "orlova"

Fudbalerima, kada dođu u otadžbinu na pripreme, u prvom planu su starlete i noćni život, pa nije ni čudo što se na terenu ponašaju kao "babe". Umišljene zvezdice, umesto da crvene od stida, ne libe se da drže moralne lekcije novinarima i da žale što nemaju podršku javnosti i navijača.

I umesto da države da stane uz uspešne, ona podržava gubitnike. Tako je premijer Srbije, Aleksandar Vučić, obećao Matiću i drugovima izgradnju Nacionalnog stadiona vrednog 150.000.000 evra. Prava stinica za bogatu i naprednu Srbiju.

Naredne godine, opet ćemo da gledamo druge selekcije na velikim takmičenjima. Čak ni proširenje šampionata sa 16 na 24 reprezentacije nije pomoglo "orlovima". Od Južne Afrike 2010. nema nas na velikim takmičenjima, a sva je prilika da Srbije neće biti ni u Rusiji 2018. godine. Jedino, ako se neko čudo desi kao u onoj pesmi Ivice Dačića, pardon Halida Bešlića.

2024 © - Vesti online