Ponedeljak 28.12.2015.
12:00
Srna

"Ili će Crna Gora odustati od raketa, ili ćemo da odgovorimo"

Tanjug
Vučić najavljuje reakciju na nabavku balističkih raketa naših komšija

- Crna Gora je donela svoju odluku. Mi imamo odlične odnose sa Ruskom Federacijom i vrlo dobre odnose sa Crnom Gorom. Oni su izabrali svoj put, a Srbija bira svoj - naglasio je Vučić u intervjuu za "Sputnjik", te dodao da se Srbija u vezi sa tim pitanjem ne oseća ugroženo.

On je naveo da je sa partnerima u Moskvi razgovarao kada su neke zemlje iz okruženja počele da naručuju balističke rakete.

- U tom trenutku mi smo rekli, znate, mi na pancir haubice imamo čime da odgovorimo, odbranićemo se, za "patrije" tog i tog tipa imaćemo "lazare" u serijskoj proizvodnji. Ne brinemo, ali ne znam zašto bi neko u našem regionu uzimao balističke rakete. Verujem da ćemo u budućnosti razgovarati o tom pitanju. Ili će oni odustati od toga ili ćemo mi morati da pronađemo odgovor i na to - rekao je Vučić.

Na pitanje postoji li mogućnost da Srbija predloži trilateralni sastanak Srbije, Rusije i Crne Gore u Beogradu, Vučić je odgovorio da je Srbija mala zemlja "da bi mogla da određuje Rusiji gde i kako".

- Ako bi Rusija nas pitala nešto, mi bismo uvek bili spremni da pružimo najbolje moguće usluge i Rusiji i Crnoj Gori i da razgovaramo na svaku temu. Mislim da bi ljudi u Crnoj Gori to jedva dočekali. Da budem iskren, mislim da njima to sada nedostaje, a, naravno, Rusija ima pravo na zaštitu svojih nacionalnih interesa, u šta se mi ni na koji način ne mešamo - rekao je Vučić.

Kada je reč o poseti potpredsednika vlade Rusije Dmitrija Rogozina Beogradu, koja je najavljena za januar, Vučić je rekao da su na stolu teme iz svih oblasti i da bi postizanje dogovora o ekonomskoj saradnji bilo od ogromnog značaja za Srbiju.

2024 © - Vesti online