Nedelja 27.12.2015.
22:29
b92.net

"Ako ikada dođe do sukoba sa Vučićem, ja ću se skloniti"

A. Čukić
Nema sukoba: Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić

Na pitanje kako vidi svoju saradnju sa Vladom Srbije, rekao je da ima izvanrednu saradnju sa premijerom i određenim ministrima.

- Sa nekima obavljam putovanja u inostranstvo, kada su teme u kojima moja pomoć može da bude odlučujuća. Priča o sukobu sa Vučićem je dirigovani utisak i traje otkako smo se on i ja znamo. Nikad se nije govorilo da smo Vojislav Šešelj i ja u sukobu, uvek da smo Vučić i ja i kada nikada nije bilo nikakvog sukoba. Vučić je, dok sam bio na funkciji iznad njega u stranci, uvek imao pravo da kaže ono što misli, voleo sam da ga imam pored sebe, uvek mi je ukazivao na drugu stranu. Imamo različita mišljenja o mnogim pitanjima, o tome razgovaramo, ali suštinske razlike nema. On obavlja operativni posao, ja posao koji je zaslužen od građana Srbije. Kada iskažem svoj stav novinari pričaju da se ja vraćam u politiku i da hoću da ugrozim Vučića. Koja odluka Vlade, koja mera Vlade je naišla na moje protivljenje? Šta nije imalo javnu saglasnost? Jesam li ukorio što se razgovara sa administracijom u Prištini? - upitao je Nikolić.

Predsednik Srbije nije želeo da komentariše sukobe sa pojedinim ministrima, ali je rekao i da je apsolutno tačno da Vlada Srbije počiva na jednom čoveku, ali i da bi ministri trebalo da obave svoj deo posla.

- Pustite to, nismo mi u tenziji ni sa Zoranom Mihajlović, ona je komentarisala moj rad i šta hoćete, da oćutimo kada ministri kritikuju predsednika? To nema veze sa odnosom Vučića i Mene. Ako bi se pojavilo nešto što ne možemo da premostimo, u ovom trenutku kada je Srbija oslonjena na rad Aleksandra Vučića, kada bismo se zakačili Vučić i ja, ja bih otišao iz politike, jer on treba još da radi i da doprinese Srbiji, bar tih 20 godina kolika je razlika u godinama između njega i mene. Ne radim svaki dan u Vladi, možda ja imam veći komfor da drugačije mislim od onih koji svaki dan brinu o platama, penzijama, nesrećama, nepogodama... U toj situaciji bih se sklonio da ne smeta, ali bi onda odgovornost ostala na Vučiću da dokaže da je bio u pravu - naveo je Nikolić.

Novi mandat

Nikolić nije direktno odgovorio na pitanje da li će se kandidovati za novi mandat.

- Ne znam, obavljam svoj posao tako da mogu da izađem pred narod, neću se stideti da izađem pred građane, ali možda moje ideje mogu da padnu u vodu, možda ono što radim širom sveta nije dobro, možda će neke države da protestuju, možda se svađam sa nekim, možda širim loš ugled u svetu. Ja sam obavio posao tako dobro da niko u svetu ne može da pomisli ništa loše o Srbiji zbog toga što sam ja loše obavio posao - istakao je Nikolić.


 

2024 © - Vesti online