Četvrtak 24.12.2015.
07:45
D. D. - Vesti

Psihijatrijski slučaj ministra zdravstva

Tanjug
Dijagnoza: Zlatibor Lončar

Prekršajne prijave protiv njih najavio je zaštitnik građana Saša Janković, a podneo ih je poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić. On je utvrdio da je Kornicova strogo poverljiva dijagnoza neovlašćeno izdata u toj klinici.

Janković objašnjava da su njih dvoje nesporno raspolagali tom dokumentacijom, pa je na tužiocu da utvrdi ko je neovlašćeno dao Vučićeviću, a Šabić kaže da su podnete i krivične prijave protiv NN lica iz nadležnih institucija. Šabić je istakao da je nadzorom utvrđeno da je medicinska dokumentacija urađena u klinici "Laza Lazarević" i prosleđena Ministarstvu zdravlja, a odatle MUP-u i prikazana na televiziji.

Kornic je obelodanio da su Vučićević, premijer Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej i Damir Dragić na njega vršili pritisak da lažno optuži vlasnike "Kurira". Zbog toga je protiv Vučićevića i Dragića podneo krivičnu prijavu. Vučićević je potom obelodanio tu dijagnozu, a Lončar u istoj emisiji prokomentarisao da je Kornic "ozbiljno bolestan". Hitro je reagovala Slavica Đukić- Dejanović tvrdnjom da Vučićević nije mogao da dobije tu listu u bolnici koju ona vodi.

2024 © - Vesti online