Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 05.12.2015.
10:53
Tanjug A

Država se povlači pred Rodićem i Kurirom

Ministarstvo unutrašnjih poslova povlači krivične prijave protiv vlasnika Kurira Aleksandra Rodića i glavnog i odgovornog urednika tog lista Milana Lađevića, a ministar policije Nebojša Stefanović objasnio je da će to biti učinjeno da se ne bi tumačilo kao politički pritisak na sobodu govora.

Tanjug
Povlače krivične prijave da ne ispadne da se obračunavaju sa nekim zbog slobodnog mišljenja: Ministar Nebojša Stefanović

- To će biti učinjeno da neko ne bi pomislio da se bilo ko obračunava sa njima zbog slobodnog mišljenja - rekao je Srtefanović na konferenciji za novinare. To, međutim, rekao je ministar, ne znači da Rodić i Lađevac nisu krivi, jer su prijave podnete zbog sasvim konkretnog krivičnog dela, ali ne želi da se misli da se bilo ko u Srbiji obračunava zbog slobode mišljenja.

- Ovo su konkretna krivična dela - rekao je Stefanović i dodao da će ministarstvo učiniti sve da u skladu sa zakonom pronađe način da povuče prijavu.

- Videćemo sa pravnicima da li je to moguće i na koji način - rekao je Stefanović i ponovio da kriminalci nikada neće vladati Srbijom.

Ministar je rekao da će u Srbiji vladati pravo i pravda i da će sloboda mišljenja i govora takođe važiti za sve.

- Nemojte dozvoliti da neki govore, a neki da ćute. I mi imamo pravo da znamo koliko (urednica i novinarka RTS) Olivera Kovačević ima platu - rekao je Stefanović.

Na pitanje da li to znači da MUP amnestira kriminalce, Stefanović je rekao da policija nikoga ne amnestira, već da se samo želi da niko ni ne pomisli da tumači rad državnih organa u Srbiji kao politički pritisak.

Šta ste pitali Vučićevića? Neću da vam kažem!

A na pitanje da li je MUP podneo krivičnu prijavu protiv Dragana J. Vučićevića zbog širenja panike na TV Pink, Stefanović je rekao da je i urednik dnevnog lista "Informer" saslušan, ali o detaljima tog saslušanja nije želeo da govori.

- Vučićević je saslušan u policiji i sve što smo mi imali da pitamo, mi smo pitali. A da li će biti bilo kakvog postupka, ne odlučuje MUP, već tužilaštvo - rekao je ministar.

Na pitanje da li će MUP odustati i od drugih krivičnih prijava protiv Rodića, ministar je kazao da govori o konkretnom slučaju.

- Uveren sam da će se pokazati da niko ne može da bude izvan zakona, ali i da u ovoj zemlji može svako da kaže sve na svakom mogućem mestu i svakog dana, što se i dešava - kazao je Stefanović i ukazao da i ta konferencija za novinare govori o slobodi medija jer, kako je rekao, novinari sve mogu da ga pitaju i da dobiju odgovor.

POVEZANE VESTI

Subota 05.12.2015. 14:59
Koja se bre to "drzava" povlaci?? Srbija nema drzavu vec ujedinjene kartele sa licnim a i tudjim ciljevima. Posle pada Milosevica, mnogobrojna pretakanja i natakanja se ne moze nikada nazivati drzavom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online