Ponedeljak 14.12.2015.
18:15
Vestionline

Srbi, probudite se: Znam neke koji nisu verovali, ali...

Tanjug
Srećan i zadovoljan premijer

Premijer je, u razgovoru sa novinarima pred međuvladinu konferenciju EU-Srbija, rekao da je danas veliki i važan dan za našu zemlju.

- Ne zato što je to potrebno nekome da kaže iz političkih ili, ne daj bože, partijskih razloga, nego zato što stvarno tako jeste.

Važan je, objasnio je, pre svega zbog tipa društva kojem želimo da pripadamo, zbog ekonomskog napretka Srbije i zbog toga što je investitorima važno da je zemlja u koju dolaze stabilna i u da usklađuje svoje standarde i norme sa evropskim.

Jer, kako je rekao, ne samo evropske, već i američke, japanske, korejske i druge kompanije hoće da dođu u Srbiju samo ako napredujemo.

Važan je, dodao je, jer će 2.000 ljudi u Šapcu da dobije posao u jednoj od najmoćnijih japanskih kompanija, koja ne bi došla da nismo na evropskom putu.

Pred nama nije lak period

U periodu pred nama, dodao je predsednik vlade, našu zemlju ćemo da uredimo po najvišim mogućim standardima, demokratskim standardima, sa snažnijim i jačim instucijama, a izborićemo se i protiv korupcije i kriminala kroz moderniji sistem pravosuđa.

- Pred nama nije lak period, ali smo otvorili pregovore, dobili datum, upravo zahvaljući našem radu - rekao je Vučić.

Nemačka ispunila obećanje

- Znam neke koji su pre dva meseca govorili da nećemo da otvorimo poglavlja, kad je svima bilo jasno da hoćemo, a Nemačka je ispunila svoju reč - primetio je.

- Najveći deo posla možemo da završimo za četiri, četiri, četiri i po godine, a onda je na EU da proceni da li je vreme za članstvo - rekao je Vučić.

- Ne licitiram kad možemo da postanemo članica Unije, to zavisi od EU, ali znam da se Srbija ponaša po mnogo čemu kao članica EU, ali ima stvari u kojima moramo da dostignemo standarde i principe EU - rekao je.
 

2024 © - Vesti online