Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 10.12.2015.
15:32
Tanjug A

"Za vas je to: Eno ga Vučić u Briselu, a meni je najteže"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da Srbiju čeka težak posao kada je u pitanju pregovaračko poglavlje 35, koje se odnosi na Kosovo i Metohiju, i ponovio da je potrebna saradnja sa Albancima i izgradnja zajedničke budućnosti ukoliko se želi uspešna Srbija.

Tanjug
Vučić: Meni je najteže

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara posle zajedničkog sastanka sa komesarom Evropske unije za proširenje Johanesom Hanom, da li očekuje da se u pregovaračkoj poziciji EU kada je reč o poglavlju 35 postavi pitanje statusa južne srpske pokrajine, rekao da se nada da se to neće dogoditi.

- Mi znamo da nas čeka težak posao. Nikada nije bilo lako. Vi kažete "eno ga Vučić u Briselu", a meni je samo jedanput bilo lepo što su me primili kao nekoga ko dolazi sa Balkana, a svaki drugi put sam išao po najtežim mogućim poslovima i pitanjima. Tako će verovatno da bude i ubuduće - rekao je Vučić.

Nadam se da će prestati napadi na Srbe

Premijer je dodao da je danas dobar dan, da će takav biti i u ponedeljak, 14. decembra, kada se očekuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja, ali da Srbija zna da je čekaju godine teškog rada i posla.

- Poglavlje 35 je teško, to ni od koga ne krijemo, ali mi smo ti koji kreiraju svoju budućnost. Nadam se da će prestati napadi na Srbe, ali u najvećem delu smo uspeli da sačuvamo njihovu bezbednost. Moraćemo više da radimo na njihovom blagostanju - rekao je Vučić

On je istakao da će zarad dobrobiti stanovništva na Kosovu i Metohiji i Srbi i Albanci morati da ulože više truda.

- Mi sa njima moramo da radimo u budućnosti kako bismo imali stabilnost u regionu, ako želimo da imamo uspešnu Srbiju, ekonomski i po svakom drugom pitanju - rekao je predsednik Vlade.

Tanjug
Samo da šapnem Hanu nešto

Hajde da guramo napred

Vučić je podvukao da je pred Srbijom težak posao, da će biti još mnogo muka i "bezbroj problema", ali da je država sada na dobrom putu.

- Nama ne predstoji lak period, ali hajde da mi guramo to napred, da ekonomski poguramo da bude još bolje. Zapamtite moje reči. Kažem da ćemo ići više od dva odsto svake godine u narednih pet godina. Treba nam više od tri odsto da bismo imali šansu da polako stignemo Evropu - rekao je Vučić

Prema njegovim rečima za deset godina Srbija će biti mnogo bliža Austriji nego što je to danas, "uz podršku naroda, građana Srbije, koji dobro razumeju šta radimo i šta oni rade".

Han: Idemo ka Evropi

Odgovarajući na isto pitanje komesar Han je rekao da su neke zemlje članice tražile da pregovori počnu upravo otvaranjem poglavlja 35, ali je istovremeno naglasio da je cilj da sve bude jedan proces u kome po pravilu zemlje kandidati odlučuju o brzini vodeći računa o raspoloženju u društvu.

On je podsetio da je cilj Evropske unije da postoji zajednička evropska perspektiva za sve, a to je "da idemo ka Evropi", te da je Srbija zaista kamen temeljac toga.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.12.2015. 18:11
Nijedan premijer na svijetu nije ponovio tu njegovu frazu nikada : meni je najteže ! Otiđi na KiM, odakle ti je biološki tata, pa budi sa ljudima, kojima je životna sigurnost ugrožena, koji su bez bilo kakave zaštite, kojima ruše groblja i crkve, pa onda reci da ti je teško, a ne najteže !
Četvrtak 10.12.2015. 17:10
Jedete vnago sve u 16! Al to vam posao! A zadatak da nas prevarite i ostvarite svoje najbolesnije ciljeve kao sto su napadi i ubijanja Srba, totalna okupacija i kontrola! Nas je da vas raskrinkamo i prej/ebemo najbolje sto znamo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online