Četvrtak 10.12.2015.
11:26
Srna

Rusija: Treba "ohladiti vruće glave" u Turskoj

youtube.com/Ruptly TV
Turci iznenadili sve, pa i svoje saveznike: Zaharova

- Sudeći prema reakcijama nekih članica Saveta bezbednosti, akcije turskih vojnih snaga bile su neočekivane čak i za njihove bliske saveznike. Iako, zbog nažalost poznate blokovske solidarnosti, oni su se uzdržali od kritičkih komentara na adresu Ankare zbog akcija koje su grubo prekršile međunarodno pravo - rekla je Zaharova i dodala da se Rusija nada "da generalni sekretar UN ozbiljno shvata ovu situaciju.

Zvanična predstavnica MIP Rusije je istakla da se Moskva nada da će na sednici SB UN "ohladiti vruće glave" u Ankari i upozoriti na nerazumne korake i provokacije.

- Sama činjenica da je ova sednica održana, trebalo bi, prema našoj oceni, da smiri i ohladi usijane glave u Ankari, i mi se nadamo da će ih upozoriti da ne čine nove nerazumne korake i provokacije za koje su, sada znamo, sposobni - rekla je Zaharova na brifingu.

Turska je prošle sedmice razmestila oko 150 vojnika i 25 tenkova na severu Iraka, navodno, da bi pomogla u obučavanju iračkih vojnika koji se bore protiv Islamske države.

2024 © - Vesti online