Utorak 24.11.2015.
12:14 >> 13:49h
Tanjug

VIDEO: Pobunjenici nad mrtvim ruskim pilotom

youtube.com/Abbas Alrubaie
Grupa pobunjenika u Siriji nad telom pilota

Posle snimka zarobljavanja ruskog pilota, za koji se ispostavilo da je lažan, pojavio se još jedan na kom se vidi grupa pobunjenika u Siriji nad telom, kako tvrde, ruskog pilota. Iz grupe muškaraca koji su se okupili oko njega čuje se kako neko kaže "to je ruski pilot", a potom "Bog je veliki".

Pobunjenici kažu da su snimak napravili u severnoj sirijskoj pokrajini Latakiji, ali on nije proveren iz nezavisnih izvora, prenosi britanski "Indipendent".

Snimak je Rojtersu poslala pobunjenička grupa koja operiše na severozapadu Sirije, gde su aktivne grupe među kojima je i Slobodna sirijska armija, ali gde Islamska država, koliko je poznato, nije prisutna. Rojters prenosi da je video uznemirujućeg sadržaja:

Neimenovani zvaničnik grupe sirijskih pobunjenika koja je Rojtersu poslala snimak rekao je da je pilot mrtav, dok drugog pilota oborenog aviona nije spomenuo.

Drugi predstavnik pobunjenika je, kako prenosi AP, rekao da je ruski pilot koji se vidi na snimku već bio mrtav kada su ga našli nakon što se spustio na zemlju.

Sudbina pilota ruskog aviona je još neizvesna i nema potvrde da su mrtvi, dok turski mediji javljaju da su dva ruska helikoptera krenula u potragu za njima.

2024 © - Vesti online