Nedelja 22.11.2015.
20:29
Vestionline, Blic rs

Tata, nemoj da plačeš!

facebook.com
Teško je suzdržati suze dok gledate ovu fotografiju

Fotografija na kojoj sin mazi neutešnog oca u suzama raznežila je korisnike društvenih mreža. Otac koji jede obrok sedeći na zemlji ne može da zaustavi suze dok sin pokušava da ga smiri.

Fotografija je nastala nakon vesti da izbeglice koje ne dolaze iz zemalja pogođenih ratom ne smeju u Makedoniju.

Makedonija je započela s proverama koje se temelje na nacionalnosti i dozvoljava ulazak u zemlju samo Avganistancima, Iračanima i Sirijcima.

 

A boy touches his crying father head, trying to console him after refugees from non-war-torn countries were denied entry... Posted by Humans of the Refuge on Saturday, November 21, 2015

Ulazak je zabranjen svima onima iz Irana, Mjanmara, Šri Lanke, Sudana, Južnog Sudana, Nigerije, Maroka, Liberije i drugih država, s obzirom na to da te zemlje, prema evropskoj klasifikaciji, nisu pogođene ratom.

Pravo na traženje azila jeste univerzalno pravo i ne treba da se odnosi samo na ljude iz zemalja pogođenih ratom, piše na stranici na kojoj je objavljena fotografija. Zatvaranje granica pred ljudima koji traže azil krši Ženevsku konvenciju i u isto vreme podstiče rasnu i nacionalnu diskriminaciju.

2024 © - Vesti online