Četvrtak 19.11.2015.
15:06
Srna

Bošnjački portal ponovo slavi: Počelo je, krv će teći prljavim ulicama BiH i Evrope!

printscreen
Džihadisti prete napadima u celoj Evropi

Uz proslavljajući naslov "Počelo je - Ubijena dva vojnika BiH, a nekoliko ranjeno, hvala Alahu", ovaj radikalni islamistički portal napominje da su upozoravali "da će Evropom teći krv, posebno Bosnom i da je ono što dolazi gore i gorčije".

- I eto ga, desilo se, ubijena su dva prljava vojnika koja su se borila za nacionalizam i tagute i branili državu i vladu koja im nikakvo dobro nije donela. Ubijena su dva vojnika od kojih je jedan Srbin, pravi nevernik, a drugi Bošnjak, murted (otpadnik od vjere) - navode "Vijesti umeta".

Ovaj radikalni portal poziva "omladinu islama, mevlide i mudžahide u Bosni" da krenu da ubijaju "tagute, murtede i nevernike" u svojim državama, posebno u BiH.

- Krenite braćo, oni su slabi i jadni, pouzdajte se u Alaha i krenite Alahovom blagodati. Ubijajte njihove tagutske prljave vojnike gde god možete, ne dajte im mira, neka njihova prljava krv teče ulicama Bosne i Evrope - navode "Vijesti umeta".

Vehabija Enes Omeragić (34) u sredu uveče je u terorističkom napadu ubio pripadnike Oružanih snaga BiH Armina Salkića i Nedeljka Radića.

Prilikom napada Omeragić je uzvikivao "Alahu ekber". Vehabija je posle napada izvršio samoubistvo

2024 © - Vesti online