Sreda 18.11.2015.
05:16
D. Dekić - Vesti

Vučić lobira za HDZ?

Reuters
Desnim putem u budućnost: Lider HDZ-a Tomislav Karamarko

Pupovac je demantovao ove spekulacije.

- Srbija i Srbi su krivi za svaku hrvatsku komplikaciju - ukazuje politički analitičar Dragomir Anđelković. On se ne čudi što je u srpskom premijeru pronađen krivac i za to što ni levica ni desnica u Hrvatskoj ne mogu da formiraju vlast bez nove koalicije Most.

- U Hrvatskoj ima onih kod kojih je veliki nivo mržnje prema Srbiji, pa Srbe upliću u tamošnje događaje, iako sa njima nemaju nikakve veze. Ne ulazeći u to kakav je stav Vučića, jasno je da takve stvari prolaze kod njihovih birača i da optužbe na račun Srbije podižu rejtinge - tumači Anđelković za "Vesti".

Unutrašnja stvar

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta za "Vesti" ukazuje na Vučićev stav da je formiranje hrvatske vlasti njihova unutrašnja stvar. On smatra i da će SDSS predvođen Pupovcem najbolje proceniti ko može da rešava nerešene probleme Srba u Hrvatskoj.

Vučić, piše zagrebački "Telegram", pomaže hrvatskoj desnici zarad jače pregovaračke pozicije sa Mostom. Saznanja potkrepljuje Vučićevom čestitkom Karamarku na pobedi pre objavljivanja službenih rezultata, tumačeći to kao apsolutni presedan u Evropi. Na desnu stranu se srpski premijer stavio jer navodno ne može da oprosti Milanoviću oštre izjave kojima je podsetio Vučića na njegovu radikalsku prošlost.

2024 © - Vesti online