Nedelja 15.11.2015.
16:33
balkanekspress com

Napad u Parizu izvele francuske tajne službe?

Reuters
Specijalci u Parizu izveli tajnu opereraciju, tvrdi američki analitčar

U petak 13. novembra, u 19 časova, nismo imali puno informacija o terorističkom aktu, sem informacije da je Pariz blokiran, baš kao i u slučaju Bostona, odnosno, masakra na bostonskom maratonu koji takođe važi za fals fleg operaciju, stoji u tekstu.

Roberts tvrdi da migranti i izbeglice nemaju nikakav motiv ili korist od toga da učine sebe nedobrodošlim u bilo kojoj zemlji na svetu, ali ističe da vladajuće elite imaju.

Kao moguće motive Roberts navodi to što desničarske struje zbog priliva migranata jačaju u celoj Evropi, pa tako i u Francuskoj u kojoj najveću podršku uživa Marin Le Pen i njena stranka "Nacionalni front“.

- Poenta je u tome što aktuelni establišment želi razlog da zatvori svoje granice, spreči dalji priliv migranata i tako sačuva svoje pozicije. Sasvim je moguće da su se predstavnici vladajuće elite u Francuskoj odlučili na takav korak fals fleg operacije - objašnjava američki analitičar.

Neki ljudi su toliko glupi i naivni da misle da vlade neće pucati na svoj narod i svoje građane, a to je viđeno već toliko mnogo puta, piše Roberts.

Operacija Gladio

Italijanski predsednik je otvoreno govorio o operaciji Gladio (Operation Gladio), navodi Roberts kao jedan od primera i kaže da su sve informacije o toj fals fleg operaciji čak dostupne javno na Internetu.

Operacija Gladio je "fals fleg" operacija u kojoj su italijanske obaveštajne službe u saradnji sa CIA bombardovali nedužne građane, a okrivili za isto evropske komuniste iz ere posle Drugog svetskog rata. Cilj im je bio da spreče pobedu komunista na predstojećim izborima.

Uzimajući u obzir celu istoriju takvih tajnih operacija kod zapadnih zemalja, ne bi me čudilo da je Pariz još jedan takav slučaj, zaključuje Roberts na kraju svog teksta.

2024 © - Vesti online