Sreda 11.11.2015.
09:00
blic.rs

"Kosovo je kvazi država i ne može da bude član Uneska"

Facebook
Podrška iz Austrije: Zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus

- Potpisao sam peticiju za sprečavanje prijema Kosova u Unesko i na to sam ponosan. Nemoguće je da jedna kvazi država postane članica Unesko. Borićemo se da tako i ostane. Slobodarci obećavaju da će i ubuduće čvrsto stajati uz naše srpske prijatelje, kao i uz sve evropske narode kojima je načinjena nepravda. Toga se nećemo stideti, nego jasno i glasno te probleme naglašavati, rekao je on u obraćanju srpskim studentima.

Gudenus se zahvalio zbog prisustva na manifestacijama gde se prijateljstvo Srbije i Austrije produbljuje.

On je dodao da je Beč drugi po veličini grad van Srbije i da je ponosan na Srpsku zajednicu, jer je ta zajednica je pomogla da Slobodarska pratija Austrije bude druga po jačini na izborima u Beču.

Gudenus se zahvalio se Draganu Markoviću Palmi što je ponovo, kao i prošle godine, doveo u Beč 700 studenata. Inače, član Slobodarske partrije Austrije Nemanja Damjanović je prvi Srbin poslanik u parlamentu Beča.

- Naša stranka je jedina ispunila obećanje i postavila Srbina na mesto sa koga može da uđe u skupštinu, dok su ostale stranke davale lažna obećanja i mi smo na to ponosni, zaključio je Gudenus.

2024 © - Vesti online