Utorak 10.11.2015.
15:50
Tanjug

Vozio pijan, ubio dete (2) i dobio dve godine zatvora

Tanjug
Dečak (2) sedeo majci u krilu

Tom odlukom potvrđena je presuda Višeg suda u Pančevu kojom je Negovan osuđen zbog izvršenja krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja", i kojom mu je takođe izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije od dve godine, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Negovan je proglašen krivim jer je 11. februara 2010. na putu Pančevo-Dolovo, vozeći sa 2,62 promila alkohola u krvi, svojim "pasatom" direktno udario u automobil "golf 1" u kojem je bila porodica Kovač iz Dolova.

U sudaru je nastradao dvogodišnji sin Kovača, koga je majka Danijela držala u krilu na zadnjem sedištu auta. Žena je zadobila lakše povrede, a vozač "golfa", otac dečaka, bio je teže povređen.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je sud prilikom utvrđivanja kazne imao u vidu olakšavajuće okolnosti za Negovana, odnosno njegovo korektno držanje pred sudom "u smislu da se odazivao pozivima suda i time omogućio nesmetano vođenje ovog krivičnog postupka", kao i to što je "izrazio kajanje zbog posledice dela".

Sud je takođe uzeo u obzir da je Negovan "čovek srednjih godina", kao i njegove porodične i lične prilike, te da otežavajućih okolnosti nije bilo.

2024 © - Vesti online